Site Overlay

Novice Arhiva 2017.

Postavljanje Novoletne Jelke V Klubu Gurmanov Skaručna

klub gurmanov

Drage gurmanke in gurmani,

postavljanje novoletne jelke je dogodek, ki ga organiziramo za vas članice in člani / simpatizerji in simpatizerke in vaše družinske člane in je že naša dolgoletne tradicija.

Tudi letos vas vabimo na prijetno druženje na katerem žejni in lačni zagotovo ne boste 🙂

Vidimo se v sredo 29. novembra 2017 od 17:00 naprej.

Vaš gurmanski chef Marko Žagar

Vinsko Gurmanska Degustacija – Malnarič, Petek 17.11.2017 Od 19:00 Naprej

klub gurmanov

Drage gurmanke in gurmani,

Martinovanje smo zaključili in mlado vino je dobilo svojo porcijo pozornosti. V kleteh naših vinarjev pa se skriva še marsikaj, kar moramo poskusiti in preskusiti. Naš gost v Klubu gurmanov bo tokrat vinar Malnarič. Kot ljubitelji pristne slovenske kulinarične tradicije pa člani Kluba gurmanov Skaručna uživanju v odličnih vinih dodajamo še jedi, ki bodo okuse še dodatno obogatile.

Naše klasične jedi in za to posebej izbrane recepte bomo kombinirali z najboljšimi vini, ki nam ji ponuja MalnaričModra frankinja, Laški rizling, Modri pinot Clarus ali Barrique, Chardonnay in mogoče še kaj, so zagotovilo, da bodo kombinacije hrane res enkratne.

Za jedi, ki jih bomo pripravili, so izbrani vinski spremljevalci in spremljevalke, ki pa se kot je v Klubu gurmanov Skaručna že navada, lahko prilagodijo trenutni ponudbi in navdihu sodelujočih.

Ker k nam pridejo v goste vina iz Bele krajine, brez Belokranjske pogače zagotovo ne bo šlo.

Vidimo se torej v petek 17. oktobra 2017 od 19:00 naprej.

Vaš gurmanski chef Marko Žagar

Klub gurmanov Skaručna

Martinovanje V Klubu Gurmanov Skaručna, Sobota 11.11.2017 Od 19:00 Naprej

klub gurmanov novice

Drage gurmanke in gurmani,

kot se našemu sloganu »Najboljša hrana za vsakega gurmana« pritiče in ker je ohranjanje slovenske kulinarične tradicije v genih našega kluba, nikakor ne moremo preskočiti tako pomembnega dne kot je Martinovo. Pridružite se nam torej v soboto 11. novembra od 19:00 ure naprej, da se ob jedeh in pijači, ki se temu prazniku pritičejo poveselimo in napolnimo vse čute.

Jedi, ki jih bomo pripravljali v Klubu gurmanov Skaručna, bodo tokrat v znamenju sestavin in receptov, ki slišijo na Martinovo. Kostanj, mošt, račka, goska, rdeče zelje, ocvirki in še marsikaj že čakajo, da se jih lotimo.

Naš DJ pa že vsak dan pridno izbira glasbo, tako ba bo tudi za ples in zabavo poskrbljeno.

Vidimo se torej v soboto 11. novembra 2017 od 19:00 ure naprej.

Napovedujemo pa že naslednji dogodek: gurmansko kulinarična degustacija z vinarjem Malnarič, ki bo v petek 17. novembra 2017. Več o tem pa na spletni strani Kluba gurmanov Skaručna:  https://klubgurmanov.si/sl/gourmet-corner/gourmet-news/

Vaš gurmanski chef Marko Žagar

Gurmanski Dogodek Z Vinarjem Santomasom Iz Kopra, 28.9. Ob 18h

vinska klet skarucna

Dragi moji gurmani!

No in spet je tu jesen, ko se pri nas vse začne vrteti okoli vina in druženja na toplem. Čim bližje štedilnika, od koder naj presneto dobro diši. In to ne samo po eni dobroti, ker nam gurmanom kaj hitro postane dolgčas.

Zato vas vabim na pojedino šestih hodov jedi in elegantnih Santomasovih vinskih spremljevalk:

  • hladna predjed divjačinski karpačo in marinirana sardela, v spremstvu rose-ja 2016
  • topla predjed dagnje-klapavice-pedoči na več načinov, v spremstvu malvazije
  • rižota ali pašta z radičem in klobaso, v spremstvu Mezzo Forte 2015
  • dušena goveja lička, v spremstvu Antonius CS 2007
  • medved, košuta, žrebe, v spremstvu Cuvee Quattro 2015
  • dušena govedina, v spremstvu Grande Cuvee 2010

Za uvod v maratonsko pojedino bomo odprli eno ‘magnumco’ Gospodarjevo vino – barikirana Malvazija letnik 2010, ki je nefiltrirano vino po okusu lastnika Kleti. Na gurmansko druženje in degustacijo vina Santomas vabimo vse gurmane, ki boste lahko od zdaj naprej odlične Santomasove vinske sladice pri nas tudi kupili!

Vaš gurmanski chef,

Marko Žagar

Podarimo 500 Sadik Domače Bazilike

klub gurmanov skarucna novice 2017

Na našem vrtu smo bili preveč pridni in pridelali preobilno letino bazilike, zato smo se odločili, da jo delimo z našimi gurmani. Na voljo je 100 kompletov sadik, vsak komplet pa vsebuje 5 sadik.

Zdaj boste lahko svojim gurmanskim specialitetam dodajali baziliko z domačega vrta! Sadike so na voljo, dokler jih ne zmanjka, zato se oglasite čimprej.

Kulinarično Razvajanje Na Barki

glub gurmanov skarucna kuhajmo skupaj na barki

Kulinarično popotovanje bomo začeli v soboto, 16. septembra ob 10ih dopoldne, ko bomo izpluli izpred skladišča soli v Portorožu. Pluli bomo po Piranskem zalivu, vzdolž slovenske in hrvaške obale, ob tem pa uživali v dobri družbi in vrhunskih kulinaričnih doživetjih na odprtem morju.

Na meniju bo pretežno morska hrana; slana riba v marinadi, marinirani inčuni, karpačo brancina, dagnje na več načinov, kapesante na žaru, gratinirane kapesante, hobotnica, morska rižota, morske testenine itn. manjkalo pa ne bo ne meso na žaru ne divjačinska tagliata. Okuse bomo ublažili z obilico zelenjave na žaru in sadjem. Od pijač bodo na voljo tipične žganjice kluba gurmanov in druge žgane pijače, vina in sokovi. Čaka vas vrhunsko razvajanje brbončic!

Posebnost: ponton več bark v Piranskem zalivu za druženje in zabavo, jet ski, ostrige direktno iz morja, na barki je možno tudi prenočiti, s petka na soboto in s sobote na nedeljo (obvezno prej sporočite), s seboj prinesite spalno vrečo.

Obvezno za vse udeležence na krovu: osebna izkaznica, podpisana vstopna izjava, s katero se udeleženci strinjajo s splošnimi pogoji dogodka.

Cena: 70,00 € na osebo

Kresna Noč Vir Navddiha Za Poletno Kulinariko, Petek 16.Junij 2017

Kresna Noč Vir Navddiha Za Poletno Kulinariko

Prihaja najkrajša noč v letu – kresna noč, ki ima svojo moč in označuje začetek poletja. Preživite jo drugače: kot gurman, kot čarovnik za štedilnikom, med spoznavanjem poletnih novosti v kulinariki. Vodil vas bo kuhar Marko Žagar in verjemite, to bo nepozabno doživetje.

Od poletnega solsticija dalje sonce pojema, zato so naši predniki verjeli, da ogenj, zakurjen na kresno noč, pomaga soncu ohraniti in pomnožiti njegovo moč.

Posebno moč ognja morate spoznati v Klubu gurmanov Skaručna z vrhunskim kuharjem Markom Žagarjem.

Sonce je izredno pomembno za naš planet, saj s svojo toploto in svetlobo vzdržuje življenje na njej. Za naše prednike je bil to eden od najpomembnejših praznikov, nabit z magijo in čarovništvom.

Postanite čarovniki poletne kuhinje tudi vi in spoznajte poletne veščine, s katerimi boste nato doma začarali svoje bližnje in prijatelje.

Marko bo vam pomagal pri čaranju in s svojimi izkušnjami in triki pričaral nepozabne poletne jedi za prav posebne poletne večere.

Preizkusite se tudi vi. Postanite poletne vile ali škrati za žarom ali štedilnikom v krogu svojih domačih ali prijateljev.

Vino In Hrana Izziv Za Vsakega Gurmana V Petek 26. Maja 2017.

Vino In Hrana Izziv Za Vsakega Gurmana

Užitek gurmana v hrani je popoln samo, če k čudovitim in okusnim jedem znamo izbrati pravo vino.

Vinska klet v Klubu gurmanov skaručna skriva pester nabor pijač, ki vam kulinarične užitke resnično bogatijo. Tokrat bo naše druženje še oseben izziv. Pripravili bomo izbrane jedi in ob vsaki odkrili, katero vino je pravo in primerno. Naš vodič za hrano bo glavni gurman Marko Žagar, za vina pa se bomo prepustili iskušenemu vrhunskemu vinarju Ivanu Fornazariču. Posebej za ta dogodek smo pripravili tudi izbor jedi.

Na začetku nas bodo seveda pričakale predjedi, ki so v Klubu gurmanov že tradicija. Potem pa se bomo prepustili petim izbranim jedem, ki jih bomo kombinirali z izbranimi vini. Tole je osnutek, kot vedno pa bo tudi nekaj improvizacije, kot jo obvladata Marko in Ivan.

Menu:

Običajne predjedi

Cuvée & karpačo mariniranega lososa na maslenem testu

Malvazija & školjke na buzaro

Chardonnay & pečen in dimljen losos iz krušne peči na hrenovem pireju,

Sauvignon vert oz. tokaj & svinjski rezanci z ovčjim sirom

Rubino & dušena goveja lička v Rubino omaki z dušeno bučkino lečo

Krompirjevi štruklji s flambiranim sadjem v Rubino omaki

Vse skupaj pa bo popestrila še živa glasba Skupine Art.

Vidimo se torej v petek 26. maja 2017 ob 19:00 uri.

Za prjave smo vam na razpolago.

Pomladno Druženje V Klubu Gurmanov Skaručna! Petek 21. Aprila 2017

Pomladno Druženje

Pridružite se nam 21. aprila v Klubu gurmanov Skaručna.

Tokratno pomladno druženje bo še posebej zanimivo. Ob dobri hrani s poudarkom na pomladi bodo rdeča nit dogodka goveja lička. Povezovali bomo tudi našo vinsko zgodbo in tradicionalno slovensko kulinariko. Kam nas bo odneslo bomo preverili v živo 🙂 V našo gurmansko družbo smo povabili tudi nove člane. Tako bo še bolj zanimivo in še več se bo slišalo o nas.

Za vse informacije in rezervacije, še posebej zaradi vedno velikega zanimanja, ter seveda dovolj svežih sestavin za pripravo hrane vas prosimo, da se predčasno najavite na telefonsko številko 051/666-566 in si zagotovite lasten krožnik 🙂

Z vseljem sprejemamo tudi nove člane, zato aktivirajte tudi vse vaše nikoli nasitene prijatelje in vsi skupaj postanite člani najboljšega slovenskega gurmanskega kluba.

Vabljeni!

Velika Otvoritev Vinske Kleti Skaručna! Sreda, 15. Februar 2017.

marko caslav klub gurmanov skarucna

Pridružite se nam v sredo, 11. februarja 2017 ob 17. uri v Klubu gurmanov Skaručna.

V vinski kleti Skaručna bomo pripravljali tudi raznovrstne vinske dogodke, predstavitve, degustacije, izobraževanja in še marsikaj. Ker je tu doma tudi hrana pripravljena po naši slovenski kulinarični tradiciji, bom še s posebnim navdušenjem povezovali

Pridružite se nam torej na otvoritvi in se na lastne oči prepričajte, kaj vam lahko ponudimo. V družbi znanih enologov bomo pokramljali o tem kar nam bo veš čas na očeh in zagotovo tudi lačni ne bomo.

Vabljeni!

6. Obletnica Kluba Gurmanov Skaručna & RD Marko! Nedelja, 12. Februar 2017

ponuda vin glub gurmanov skarucna

Pridružite se nam v nedeljo, 12. februarja 2017 ob 17. uri v Klubu gurmanov Skaručna.

Bliža pa se tudi rojstni dan našega kuharskega mojstra in glave gurmanskega kluba Marka Žagarja, kar je še poseben razlog, da vas 12. februarja ob 17:00 vabimo na neponovljiv rojstnodnevno-kulinarični večer!

Vabljeni ste seveda vsi, tako ‘izkušene’ gurmanke in gurmani, ki ste z nami kuhali že prejšnja leta, kot tudi tiste, ki ste še bolj ‘zeleni’ in vas je potrebno malo pokuhati, da se tudi vi naučite kako poteka sproščena kuhinja. Pripravili bomo več različnih hladnih predjedi, toplih predjedi, juh, glavnih jedi, prilog, sladic in se predvsem družili.

Za vse informacije in rezervacije, še posebej zaradi vedno velikega zanimanja, ter seveda dovolj svežih sestavin za pripravo hrane vas prosimo, da se predčasno najavite na telefonsko številko 051/666-566 in si zagotovite lasten krožnik 🙂

Z vseljem sprejemamo tudi nove člane, zato aktivirajte tudi vse vaše nikoli nasitene prijatelje in vsi skupaj postanite člani najboljšega slovenskega gurmanskega kluba.

Vabljeni!

Gremo S Harmoniko Na Koline V Klub Gurmanov Skaručna! Sobota, 11. Februar 2017

Gremo S Harmoniko Na Koline V Klub Gurmanov Skaručna

Pridružite se nam v soboto, 11. februarja 2017 ob 11. uri v Klubu gurmanov Skaručna.

Zima je čas za koline… No, pridite in se poveselite z nami! Zagotovite si svoj prostor v zgodovini 🙂

Recepti za koline slovenske tradicionalne jedi bodo kmalu objavljeni na naši spleni strani. Pripravljali bomo pražena jetrca, pečenice, krvavice, kranjska klobasa, kisla juha, kmečka pojedina, krompir, matevž, kislo zelje, kisla repa, pečena kri, godla, pečen hrbet, ocvirki, šara, ajdovi žganci itd

Vabljeni!

Klub gurmanov Skaručna

Novice Arhiva 2017.