Site Overlay

Novice Arhiva 2016.

POSTAVITEV NOVOLETNE JELKE, SREDA 30.11.2016

novoletna jelka marko zagar

Leto je naokoli in spet je prišel čas, ko bo naša dežela prekrita z belo odejo, božičnim vzdušjem in veliko ljubezni. Ker pravega božičnega duha ni brez jelke in ker se je v Klubu gurmanov Skaručna tako rekoč že uveljavil ta tradicionalni dogodek, bomo tudi letos skupaj postavili novoletno jelko.

Zato Vas V Sredo 30.11.2016 Vabimo Na Okraševanje Jelke V Klub Gurmanov Skaručna.

Pogreli se bomo ob kozarčku dobrega kuhanega vina in skupaj kuhali že znane dobrote in tudi tiste, ki so pozimi še posebej aktualne. Pri tem nam bo na pomoč priskočil izkušeni kuharski mojster Marko, ki nam bo pomagal, da bodo jedi zasijale v končni podobi in bile všečne našim brbončicam.

Pričakal vas bo praznično obarvan gostilniški ambient, kjer se boste najprej pogreli z domačimi aperitivi in okrepčali s prigrizki. Sledilo bo gurmansko razvajanje z več kot ducat jedmi. Saj veste, ni lepšega, kot dobro obložena praznična miza.

VESELI DECEMBER V SKARUČNI, SOBOTA, 17.12.2016

 

Bliža se čas priprav na praznovanje Novega leta. Pa Vi? Že veste, kaj boste postavili na praznično okrašeno mizo, da bodo Vaši gostje kar najbolj zadovoljni in bodo Vašo silvestrsko večerjo hvalili še celo leto?

Pridite k nam po ideje in pripravite letošnjo novoletno pojedino kot pravi kuharski mojster!

Pridružite Se Nam V Soboto, 17.12.2016 Ob 19. Uri V Klubu Gurmanov Skaručna.

V prijetni družbi in praznično okrašenem ambientu bomo zopet ustvarjali, se ob čudovitih vonjavah vrteli po kuhinji in okušali neštete dobrote, ki jih bomo pričarali s skupnimi močmi! Seveda tudi naša grla ne bodo suha, dobra glasba pa bo poskrbela za še eno nepozabno kulinarično doživetje.

Ko pa pride polnoč… No, pridite in se poveselite z nami!

Jesenska Pojedina, PETEK 30.9.2016

klub gurmanov ljubljana

Drage Gurmanke, Spoštovani Gurmani!

Je tudi Vas že presenetila prva jesenska megla? Nas je spomnila na to, da je poletja nepreklicno konec in da je pred vrati jesen. Zato smo se odločili zakuriti v domačem ognjišču in poskrbeti, da nas ne bi zeblo. Seveda pa je družba v dolgih jesenskih večerih nujna, zato vas prav lepo vabimo, da se nam pridružite

v petek, 30.9.2016 ob 19-ih v Klubu gurmanov Skaručna,

kjer se bomo ob dobri kapljici, vedno veseli glasbi in čudoviti družbi s kuhalnico v roki in predpasnikom okoli vratu znova zavrteli po kuhinji.

BUČNA JUHA RECEPT

Kulinarična Zabava Na Barki, SOBOTA 10.9.2016

klub gurmanov skarucna barka triton

Drage Gurmanke, Dragi Gurmani!

Mislite, da je poletja že konec? Z veseljem vam sporočamo, da je na morju še zelo toplo, zato vas vabimo, da se nam pridružite na nepozabnem doživetju..

v soboto, 10. 9. 2016, ob 10.00 pri skladišču soli v Portorožu.

Obeta se vam super zabava, saj bomo skupaj kuhali, se zabavalikopaliposlušali super glasbo in se zibali na morskih valovih. Ob prekrasnem morskem vonju bomo kuhali vse od rib, mesnih jedi, školjk, zelenjave, seveda pa tudi na pijačo ne bomo pozabili. Za pripravo posebnega morsko obarvanega menija bo poskrbel kuharski mojster Marko Žagar.

Če se bojite, da bi v soboto zamudili, ste vabljeni že prejšnji večer in lahko s spalno vrečo prespite kar na barki, kar je svojevrstno doživetje.

SREDNJEVEŠKA POJEDINA, SOBOTA, 4. 6. 2016

klub gurmanov skarucna vodice ljubljan slovenija

Ste za gurmansko vrnitev v preteklost?

Pridružite se nam na kulinaričnem doživetju, kjer boste lahko podoživeli srednjeveški utrip najstarejšega slovenskega mesta. Vabljeni na srednjeveško pojedino v Klub gurmanov Skaručna, ki bo

v soboto, 4. 6. 2016, ob 13.00 v Klubu gurmanov Skaručna.

Z nami bodo grajska gospoda iz društva Cesarsko-kraljevi Ptuj, ki nas bodo pospremili na pot oživljanja bogate srednjeveške kulturne in kulinarične dediščine.

Okusite pristne srednjeveške čase – dobesedno. Za pripravo posebnega srednjeveškega menija bo poskrbel kuharski mojster Marko Žagar. Skupaj z njim boste lahko obudili stare recepte raznolikih jedi ali jestvin, kot jim pravijo naši eminentni gostje. Lotili se bomo priprave prave obare, pečenih svinjskih reberc s kožo, nadevanega piščanca s suhim sadjem, ješprenove kaše z jurčki, pirinih žgancev, ješprenove rižote, svežih solat in drugih dobrot. Pripravili bomo več kot ducat kulinaričnih presežkov. “Použili jih bomo spoštljivo inu v božji milosti danega nam večera”, kot bi rekli naši gostje.

Za popolno vrnitev v preteklost boste lahko obedovali ob zvokih srednjeveške glasbe, v pristnem domačem ambientu. Kakor na dvoru, tudi v Klubu gurmanov Skaručna ne bodo manjkala izbrana vina, ki si jih lahko kar sami natočite iz sodčka – kolikor želite.

Privoščite si grajsko razvajanje na all inclusive dogodku gurmanskih presežkov, odličnega vina in dobre glasbe.

PRVOMAJSKA POJEDINA, SOBOTA, 30. 4. 2016

delavnice klub gurmanov skarucna

Že veste, kje boste preživeli prvomajske praznike? Za nepozabno doživetje in sprostitev v dobri družbi ni treba potovati daleč. Vabljeni na prvomajsko pojedino v Klub gurmanov Skaručna, in sicer

v soboto, 30. 4. 2016, ob 13.00 v Klubu gurmanov Skaručna.

Za vas bomo pripravili poseben praznični meni, ki bo zadovoljil še tako zahtevne gurmane. Čaka vas več kot ducat domačih specialitet. Presenetil vas bo nabor slastnih juh, popolnih pečenk in pečenih rib, izbranih prilog, solat … Pri njihovi pripravi se lahko pridružite kuharskemu mojstru Marku Žagarju, ki vas bo naučil številnih kuharskih trikov in skrivnosti, spoznali boste nove jedi in njihove recepte. Ne bodo pa manjkali domači aperitivi in izbrana vina, ki si jih lahko kar sami natočite iz sodčka – kolikor želite.

Če boste ob dobri hrani in pijači pozabili na čas, vam v Klubu gurmanov ponujamo tudi možnost nočitve v eni izmed 7 sob v rustikalnem slogu in s čudovitim razgledom. Ne preostane vam torej drugega, kot da se sprostite v domačem vzdušju in si privoščite prvomajsko razvajanje, kot si ga zaslužite.

In ne pozabite – prvomajska pojedina je pravo Kulinarično doživetje, all inclusive dogodek gurmanskih presežkov, odličnega vina in dobre glasbe.

OKUS NARAVE – PREBUDITE SVOJE ČUTE, PETEK, 8. 4. 2016

Narava se je prebudila in čas je, da tudi vi prebudite svoje čute in okusite pristnost pomladanskih okusov. Tudi v Klubu gurmanov Skaručna bomo na široko odprli vrata pomladi, in sicer

v petek, 8. 4. 2016, ob 19.00 v Klubu gurmanov Skaručna.

Zbrali se bomo ob domačih aperitivih, dobrem vinu in čudovitih domačih predjedeh. Kuharski mojster Marko Žagar bo poskrbel, da bodo sveže sestavine pripravljene, da jih spremenimo v gurmansko pojedino.

Sledilo bo pomladansko Kulinarično doživetje s pripravo hrane, kuhanjem in okušanjem. Tudi sami boste lahko poprijeli za kuhalnico in se pridružili kulinaričnemu ustvarjanju; lahko pa le v pristnem domačem vzdušju opazujete mojstre pri delu. Ampak verjemite – tudi tisti, z dvema levima rokama v kuhinji, boste po napotkih in nasvetih kuharskega mojstra Marka suvereno opravili s kuharskimi izzivi, dodali delček sebe h kulinarični pojedini in osvojili nove kuharske veščine.

Pripravili bomo različne sveže juhe, med katerimi ne bo manjkala čemaževa poslastica. Ob številnih prilogah bodo tudi raznolike solatke in med njimi sveže nabran regrat. Sledile bodo mesne in morske specialitete.

Kulinarično doživetje je all inclusive dogodek, na katerem bomo pripravili več kot ducat domačih, specialitet, ki jih lahko po mili voljo poskušate in si do konca napolnite svoje želodčke. Tudi žejni ne boste odšli. Vaše najljubše vino si namreč lahko kar sami natočite iz sodčka – kolikor želite.

Večer pa bomo zaključili z živo glasbo, plesom in odlično zabavo!

5. OBLETNICA KLUBA GURMANOV SKARUČNA, PETEK, 12. 2. 2016

Za nami je še eno leto odličnih dogodkov in slastnega druženja! Pripravili smo že celo paleto kuharskih dogodkov za vse okuse, se razvajali z izbranimi morskimi specialitetami na barki, se učili pravilnega vrtenja kuhalnice v kuhinji in se ob vsem tem imenitno zabavali. Klub gurmanov Skaručna praznuje že 5. obletnico sproščenega gurmanskega druženja!

Ker se bliža rojstni dan kuharskega mojstra in glave gurmanskega kluba Marka Žagarja, vas ob tej priložnosti 12. februarja ob 19:00 vabimo na neponovljiv rojstnodnevno-kulinarični večer!

Vabimo vse tiste bolj »izkušene« gurmane in gurmanke, ki ste z nami kuhali že prejšnja leta, kot tudi tiste, ki ste še bolj »surovi« in vas je potrebno malo pokuhati, da se tudi vi naučite kako poteka sproščena kuhinja. Pripravili bomo več različnih hladnih predjedi, toplih predjedi, juh, glavnih jedi, prilog, sladic in se predvsem družili.

Enkratna donacija za poseben večer je tokrat le 40 EUR na osebo in je all inclusive – vključuje torej vso hrano, ki jo boste pokuhali in zaužili, ter vso pijačo, ki jo boste iz odprtih pipic spili ali pa ob glasbi in zabavi polili.

Zaradi svežine hrane vas prosimo, da se predčasno najavite na telefonsko številko 051/666-566 in si zagotovite lasten krožnik. Mi vam zagotovimo preveč hrane, kuharske nasvete in super zabavo!

Zberite vse vaše nikoli nasitene prijatelje in vsi skupaj postanite člani najboljšega slovenskega gurmanskega kluba.

NOVI ZAČETKI, NOVI OKUSI, PETEK, 29. 1. 2016

Kot pravi gurmani vemo, da po obilnih prazničnih pojedinah ni čas za obžalovanja in odrekanja. Leto raje začnimo s pristnimi domačimi specialitetami v zdravi preobleki. Pridružite se nam

v petek, 29. 1. 2016, ob 19.00 v Klubu gurmanov Skaručna.

Potrebujemo le sveže sestavine, malo domišljije ter ideje in veščine kuharskega mojstra Marka Žagarja. Svoje kuharske trike in skrivnosti bo z vami delila tudi slovenska dama veganske kuhinje Mateja Tea Dereani. Predstavila nam bo, kako okusno in zdravo pripraviti jedi brez mesa, mleka, jajc, rafiniranih maščob in sladkorja ter kako z rastlinsko hrano do izvornih okusov in prvinskega zdravja.

Pridružil se nam bo tudi Janez Demšar, s katerim bomo skupaj raziskovali različne načine priprave hrane. Naučili se bomo kuhanja, ki ohrani več vitaminov in mineralov, hkrati pa se na ta način izognemo pregretim maščobam in zaužijemo manj kalorij – AMC načina kuhanja.

Pripravili bomo več kot ducat zdravih slovenskih jedi. Poleg okusnih predjedi bodo na meniju še glavne jedi iz zakladnice slovenske in mednarodne kuharske tradicije. Sledile bodo lahke priloge in solate, manjkale pa ne bodo niti sladice.  Gurmansko razvajanje bomo zaokrožili z odlično kapljico vinske kleti VIPAVA 1894. Skupaj se bomo podali na pot čutne dogodivščine z degustacijo njihovih izbranih vin.

Kulinarično doživetje bomo tokrat še dodatno popestrili. Privoščili si bomo “zdravje iz kozarca” oz. sveže in okusne sadno-zelenjavne sokove ali smoothie-je. Z nami bo mojstrica njihove priprave priprave Petra Balis. Pripravili bomo eksotične sveže napitke za razvajanje, zelene sokove za življenjsko energijo ter oranžne sokove za vitalnost in dejavnost. Posebno pozornosti bomo namenili tudi raznolikim veganskim jedem in njihovi pripravi.

Obogateni z vitamini in minerali ter polni energije bomo večer zaključili z dobro glasbo, plesom in odlično zabavo!

Vabljeni!

Klub gurmanov Skaručna

Novice Arhiva 2016.